Určitě každý z nás již zažil situaci, kdy se rozhodoval pro koupi nové televize. Důležitou roli určitě hrála úhlopříčka, případně sympatie ke značce, ale i stanovený rozpočet. Dnes se podíváme na obra s označením Samsung QE82Q70R, za jehož cenu by se dalo koupit i slušné ojeté auto.

Větší než u souseda

Z osobní zkušenosti můžeme říci, že sledování filmu ve vysoké kvalitě na takovéto obrazovce vás naprosto pohltí. S úctyhodnou úhlopříčkou 208 cm, tedy více než dva metry, získáte jistotu, že si soused větší televizi pořídí jen stěží. Televize zabere opravdu kus stěny a v menších bytech bude jednoznačně dominantou prostoru.

Než se tedy pro tento kolos rozhodnete, rozhodně doporučujeme si pročíst náš článek o výběru vhodné úhlopříčky vzhledem k pozorovací vzdálenosti.

QLED technologie pro ještě lepší obraz

Obraz je jednoznačně ohromující. Barvy, kontrast, detaily. Opravdu vám spadne brada a budete zírat. Vše díky kombinaci QLED zobrazovacího panelu a ovládacího software, včetně využití umělé inteligence.

S technologií QLED TV (Quantum Dot Technology) přišla společnost Samsung již před několika lety a vychází z klasické LED obrazovky. Samsung u tohoto modelu využívá anorganické krystaly kovových materiálů, díky čemuž model QE82Q70R nabízí ještě lepší podání barev. QLED panely pokrývají téměř celý barevný gamut, lidově řečeno – zobrazí celé barevné spektrum, které je lidské oko schopno vnímat. Navíc oproti klasické LED i z velkých pozorovacích úhlů.

Pokud vás zajímají rozdíly mezi QLED, OLED a klasickou LED technologií, přečtěte si náš starší článek.

Vše připraveno i pro ty nejnáročnější

Není to jen kvalita a velikost obrazovky, co utváří celkový dojem z nové televize. Svou roli hraje i konektivita a výbava.

Tato TV je vybavena již zmíněnou populární umělou inteligencí. Ta disponuje funkcí strojového učení, díky čemu zvládne dokonale redukovat nežádoucí šum v obrazu. Navíc umí v závislosti na okolních podmínkách automaticky přizpůsobovat úroveň jasu i hlasitosti, takže vy můžete nerušeně sledovat svůj oblíbený film.

Televize si také rozumí se zařízeními od společnosti Apple. Díky integrovanému prehrávači AirPlay 2 můžete pohodlně streamovat obsah z Apple přístrojů přímo na obrazovku. Přehrajte si svoje video, hudbu, fotografie z vašeho iPhonu, iPadu nebo Macu.

Tím ale inteligentní vychytávky nekončí. Televizi můžete díky asistentovi Bixby, který dobře znáte už z chytrých telefonů značky Samsung, snadno ovládat hlasovými povely. Televizor lze mimo zařízení Apple i snadno propojit s vašim Android smartphonem a jednoduše promítat obsah z telefonu přímo do TV.

Samozřejmosti jako několik HDMI portů, vestavěný přijímač Wi-Fi, špičkový prostorový zvuk a možnost přehrávání multimediálního obsahu s úložišť NAS či externího pevného disku zmiňujeme jen pro úplnost.

Vyplatí se?

Samsung QE82Q70R je rozhodně lákadlem pro všechny technologické nadšence. Nabízí obří úhlopříčku, špičkou obrazovou technologii QLED, perfektní zvuk, dokonalou konektivitu a k tomu prvotřídní designové zpracování, díky kterému se stane ozdobou každého obýváku. Za to vše si samozřejmě nechá Samsung patřičně zaplatit. Aktuální cena činí 119.990 Kč. Pokud nemáte hluboko do kapsy a jste fanoušky moderních technologií, můžeme vám tento televizor rozhodně doporučit. Ostatním poradíme, aby se poohlédli po výrazně dostupnějších variantách QLED televizí od Samsungu, které vás už za čtvrtinovou cenu a při menší úhlopříčce také určitě nezklamou.

Samsung QE82Q70R zakoupíte zde >>