Prázdniny se pomalu ale jistě chýlí ke konci a přichází čas na přípravu vašeho školou povinného dítka na září. Nedílnou součástí takové výbavy je i chytrý telefon. Podíváme se na několik modelů z naší nabídky, které nejen že potěší příjemnou cenou, ale především nabídnou slušné parametry pro studium i zábavu. V neposlední řadě tyto přístroje vynikají výborným poměrem cena/výkon.

Xiaomi Redmi 9C NFC

Xiaomi je na trhu dostupných telefonů již stálicí. Jeho oblíbenost na tuzemském trhu neustále roste a velká část uživatelů má s telefonem této značky nějakou zkušenost. Základní model 9C představuje zástupce „vstupní úrovně“ do světa chytrých telefonů. Výkonem to sice není žádný „trhač asfaltu“, protože se musí spokojit se 2 GB RAM a základním procesorem Helio G35, ale na druhou stranu nabízí velice slušné zpracování, 5.53“ velký LCD displej s hezkým podáním barev a použitelný fotoaparát s rozlišením 13 mpx. Za cenovku okolo 2.500 Kč jen těžko hledá konkurenta.

Xiaomi Redmi 9C NFC (2GB/32GB) modrá

Zobrazit detail Xiaomi Redmi 9C NFC >>

Realme C21

Značka Realme je na českém trhu poměrně nová. O kvalitu se ale bát nemusíte, patři do koncernu, ve kterém najdete značky jako OnePlus nebo Vivo. Tato skupina pak patří mezi největší výrobce telefonů na světě. Model C21 je vybaven stejným procesorem jako zmíněný konkurent Xiaomi. Oproti němu však nabízí 3 GB RAM, což určitě půjde znát na běhu aplikací. Displej má podobné parametry, stejně jako hlavní fotoaparát. Za cenu okolo 2.700 Kč rozhodně neurazí a jako bonus přidá velice zdařilý design.

Realme C21 DualSIM 3+32GB gsm tel. Cross Black

Zobrazit detail Realme C21 >>

Samsung Galaxy A12

Značku Samsung netřeba v mobilním světě představovat. Jedná se o špičkového výrobce zařízení platformy Android, který si zakládá na kvalitním zpracování a prvotřídních displejích. Model A12 sice tvoří úplný základ nabídky, i tak ale nabídne procesor MediaTek MT6765, který je oproti předchozím dvěma konkurentům rychlejší, v základní variantě 3 GB RAM (lze ale pořídit variantu i se 4 GB RAM) a hlavní 48 mpx fotoaparát, který umí pořídit slušné snímky. Aby toho nebylo málo, díky akci se slevovými kódy můžete z pořizovací ceny do konce srpna 2021 ušetřit 300 Kč. Stačí v košíku zadat kód SMX300. Pak vás nový Samsung vyjde na 3.690 Kč, což je více než férová nabídka.

Samsung Galaxy A12, 3GB/32GB, černý

Zobrazit detail Samsung Galaxy A12 >>

Poco M3 Pro 5G

Pokud hledáte pro svého školáka stroj s vyšším výkonem, poohlédněte se právě po přístrojích značky Poco, která je odnoží výrobce Xiaomi. Je určena především pro mladé, čemuž napovídá i odvážný design a naladění parametrů. Poco M3 Pro 5G se chlubí velice slušným procesorem Dimensity 700, který je z dnešní čtveřice rozhodně nejsilnější. Sekundují mu 4 GB RAM, které už postačí k provozu i lehce náročnějších aplikací. Nechybí ani 6.5“ displej s rychlou obnovovací frekvencí 90 Hz, což přináší plynulejší zážitek z používání telefonu. Pro „fotografy“ je zde přítomen hlavní 48 mpx snímač, který v dané cenové kategorii slubuje slušné snímky i za zhoršených světelných podmínek. Výhodou do budoucna je i podpora sítí páté generace 5G, které už nyní fungují v řadě regionů a časem se s nimi počítá plošně. Když k tomu zmíníme cenovku, která se pohybuje těsně pod hranicí pěti tisíc Kč, máme zde slušnou volbu pro „odrostlejšího školáka“.

POCO M3 Pro 5G (4GB/64GB) Cool Blue

Zobrazit detail Poco M3 Pro 5G >>