Začíná sezona cestování a výletů. Hezké počasí láká k cestování do přírody a k poznávání nových míst. V podstatě každému z nás dělá společníka při těchto toulkách nějaká ta elektronika, která je sice skvělým pomocníkem, ale ne vždy zvládne při častějším použití celý výlet na jedno nabití. Řešením v tomto případě může samozřejmě být powerbanka, ale my pro vás máme tip na něco mnohem zajímavějšího.

Ekologicky praktické

Pod značkou Crono Crossio jsme nově do naší nabídky přidali unikátní batohy, které jsou vybaveny solárními panely. Ty sbírají energii ze slunce a prostřednictvím v batohu vestavěných USB portů můžete snadno připojit k dobití třeba svůj chytrý telefon, který bude pro účely nabíjení používán asi nejčastěji.

Když se řekne „solární panel“, spousta lidí si vybaví něco křehkého a nepraktického pro přepravu na zádech. Pravda je však taková, že solární panely, které jsou použity v batozích Crono Crossio, jsou nejen lehoučké, ale především ohebné a vysoce odolné. Tyto panely jsou pak spojeny speciální pevnou látkou, která zabrání případnému protrhnutí. Samotný batoh je opatřen odolností proti vodě s certifikací IPX4, takže se nemusíte bát, když vás na cestách zastihne nějaká ta přeháňka. Mimo kompletních batohů jsou k dispozici také samotné panely s odpovídající konektivitou, které můžete snadno přidat na svůj stávající batoh či jiné zavazadlo.

Ty z nás, kteří smýšlejí ekologicky, jistě potěší nulový dopad dobíjení na životní prostředí. Opravdu jediným zdrojem energie je v tomto případě slunce, ze kterého solární panely čerpají.

Stačí si jen vybrat

Aktuálně v nabídce najdete tři modely Crono Crossio. První představuje univerzální solární panel s označením Crono Crossio SolarPower, který je vybaven dvěma USB porty. Panel poskytuje výkon 28 W, V plánu je také model s nižším výkonem, ale ten zatím není v nabídce.

Pro ty, kteří chtějí již vybavené zavazadlo, jsou tady dva modely kompletních solárních batohů s názvy Snappy a Lumee. Oba jsou k mání v praktickém černém provedení a jsou schopny pojmout například standardní 15.6“ notebook a k němu ještě tablet. Zároveň jsou vybaveny praktickými odkládacími prostory a kapsičkami pro nezbytnosti, které sebou na cestách potřebujete. Liší se opět rozměry a výkonem, kdy Lumee poskytuje 19 litrů objemu a až 19 Wattů, zatímco Snappy se může pochlubit rovnou 20 litry a až 20 Watty.

Na kolik to vyjde?

V případě samostatných panelů si připravte 2.189 Kč za model o výkonu 28 W. Před prázdninami je očekáván i model s nižším výkonem a ještě přívětivější cenou.

Zaujali-li vás rovnou celý batoh, pak Lumee pořídíte za 2.498 Kč a větší Snappy přijde na 2.998 Kč. Za tyto ceny dostanete skvěle zpracovaný a odolný produkt s dlouhou životností, ale především zajímavou a praktickou vychytávku, kterou nemá jen tak každý.

Zobrazit produkty Crono Crossio >>