Čas od času se podíváme „na zoubek“ nějakému tomu gadgetu či vychytávce. Nejinak tomu bude dnes, kdy jsme se rozhodli otestovat zajímavý produkt – budík Crono SZ-01, který je mimo dalších funkcí vybaven bezdrátovou nabíječkou.

Malý, ale šikovný

Hned na první pohled Vás u ještě vypnutého zařízení upoutá zrcadlová plocha displeje a v našem případě bílá barva s nádechem perleti (v nabídce je i černá barevná verze). Tomu všemu sekundují čtyři tlačítka na horní straně přístroje, nad kterými se nachází logo blesku, které signalizuje nabíjecí plochu.

Po zapnutí se rozsvítí modrobíle podsvícený displej, který ani v noci neoslňuje, což je bezesporu velkou výhodou. Zobrazení času je výborně čitelné. Hned pod ním se nachází řádek, který indikuje aktuální teplotu. Za nás je to docela užitečný údaj, který se může občas hodit.

Něco málo k výbavě

Budík Crono není napájen klasickým kabelem do elektrické zásuvky. Pro napájení je zde přítomen moderní konektor USB C. Do něj můžete vyvést kabel buď z klasické mobilní nabíječky, nebo z USB portu vašeho počítače či powerbanky.

Na horní části budíku najdete již zmíněnou plochu pro bezdrátové nabíjení. To probíhá na základě nejrozšířenějšího a obecně známého standardu QI, který podporuje drtivá většina chytrých telefonů, které technologií bezdrátového nabíjení disponují. Mimo telefonů můžete budík samozřejmě použít například pro nabíjení chytrých hodinek či sluchátek, které si s bezdrátovým nabíjením rozumí. Praktické je, že když na budík přiložíte nabíjené zařízení, úspěšné „spojení“ je indikováno zelenou ikonkou na displeji. Nabíjecí výkon činí rovných 10 W a majitelé iPhonu můžeme ujistit, že budík zvládne nabíjet i jejich přístroj.

A když už se jedná o budík, nebylo by fér, kdybychom nezmínili, že vybrat si můžete rovnou ze tří odlišných tónů buzení, to jen pro úplnost.

Kolik to stojí?

Budík Crono SZ-01 pořídíte za 599 Kč. Za tu cenu dostanete hezky vypadající a dalo by se říci multifunkční zařízení, které vynikne jak na nočním stolku, tak třeba ve vaší pracovně. Za nás můžete koupi této vychytávky vřele doporučit.

Zobrazit nabídku budíků Crono >>