Teploty stoupají a děti ve školách začínají pomalu stříhat metr do posledního zazvonění. Stále více z nás plánuje letošní cestu na dovolenou. Je tedy vhodná doba pořídit si i nezbytnou výbavu každého správného cestovatele.

Ať máte mobil na očích

Držák na telefon do auta je první věc, která zaručí to, že telefon bude pevně držet na svém místě a vy snadno uvidíte na navigaci na jeho displeji. Pozor, v některých zemích je zakázáno mít cokoli uchyceno v zorném poli řidiče na čelním skle. V tomto případě doporučíme držáky do mřížek ventilace, případně magnetické držáky na palubní desku.

 

Pozor na dostatek energie!

Moderní telefony jdou neustále dopředu svými parametry, jsou výkonnější a všestrannější. Jediné, co je opomíjeno, je jejich baterie a skutečná výdrž. Abychom předešli nepříjemné situaci, kdy se telefon vybije v tu nejméně vhodnou chvíli, je vhodné se vybavit nabíjecím adaptérem do autozapalovače. Určitě se poohlédněte po adaptéru se dvěma porty USB a výstupem alespoň 2 A. Nabíjení bude probíhat rychleji a můžete dobít najednou svůj i partnerův telefon.

Na výlety, na pláž – prostě kdekoli, kde není k dispozici zásuvka – si do batůžku přibalte záložní baterii, tzv. powerbanku. V nabídce jich je spousta, od kompaktních až po větší se skutečně obří kapacitou. Aby powerbanka měla smysl, soustřeďte svou pozornost na modely s kapacitou alespoň 8.000 mAh a vyšší.

 

Selfie je stále v módě

Fotky a videa jsou tou nejhezčí památkou z dovolené. Ještě lepší budou, když si pořídíte na svůj telefon malý stativ, případně některou z oblíbených selfie tyčí. Když se objevily na trhu, spousta lidí si myslelo, že jde o výstřelek, který za chvíli zmizí, ale světe div se, lidi se selfie tyčemi potkáváme dnes a denně. Nebojte se toho, je to legrace a selfíčka z dovolené budou milým zpestřením rodinného fotoalba.

 

Relaxujte se svou oblíbenou hudbou

Ať už máte v telefonu hudbu ve formátu mp3 nebo používáte některou z on-line streamovacích služeb, ne vždy stačí zabudované reproduktory k tomu, aby skladba zněla jak má, a v dostatečné hlasitosti. Tento problém řeší bezdrátové BlueTooth reproduktory. Na trhu se jich nachází opravdu spousta a je jen na vaší preferenci a peněžence, pro který se rozhodnete. Volit můžete mezi mini provedením, které se rovná velikosti přívěšku na klíče a cena začíná těsně nad hranicí stokoruny, případně se můžete rozhodnout pro robustnější a výkonné modely, které lze pořídit už od tisícovky.

Mohl by Vás zajímat průvodce, jak vybírat BlueTooth repráčky.

 

Pohyb pod kontrolou

Jste vyznavači spíše aktivnější dovolené? Pak byste měli zvážit koupi chytrých hodinek nebo fitness náramku. Za částku, která začíná na několika stokorunách, dostanete chytrého osobního trenéra, který vám řekne, kolik kalorií jste spálili na dnešním výletě, jakou vzdálenost jste ušli, případně jak jste na tom se srdeční činností. Jako bonus vás pak třeba upozorní na příchozí hovory a zprávy.

 

Nezapomeňte na ochranu!

Nebojte se, máme na mysli bezpečí vašeho mobilního miláčka. Všemožné studie dokazují, že váš telefon je v největším nebezpečí právě na dovolené a při různých venkovních a volnočasových aktivitách. I když tedy nejste příznivci nejrůznějších pouzder a obalů a telefon nosíte běžně bez nich, před dovolenou není od věci se po takovém ochránci telefonu poohlédnout. Vhod přijde také tvrzené sklo na displej, za které při případném pádu telefonu budete opravdu vděční.