Dokonalý účes a krásné zdravé vlasy jsou snem snad každé ženy. To si ale samozřejmě žádá svou péči a vybavení. Jedním ze základních pomocníků je bezpochyby kvalitní fén, který se postará nejen o komfortní vysušení.

Na co si dát pozor?

V první řadě si musíte rozmyslet, k jakému účelu chcete fén používat. Na výběr jsou buď kompaktní varianty, které se hodí na časté přemisťování a cesty, nebo přístroje standardních rozměrů, které slouží především k domácímu použití.

Dalším důležitým parametrem je příkon fénu. V praxi platí, že čím je tato hodnota vyšší, tím rychleji bude fén schopen vysušit vlasy. Rozhodně doporučujeme vybírat přístroje s příkonem 2.000 a více wattů.

Moderní vysoušeče nabízí rovněž funkci ionizace, která funguje tak, že sbírá z okolního prostředí molekuly vody a přidává do nich elektrony. Záporně nabitá molekula je následně přenesena do vlasů, kde neutralizuje škodlivé kationty. Zjednodušeně řečeno – při použití fénu s funkcí ionizace budou vlasy poddajnější, nebudou se cuchat a jejich rozčesávání bude snadnější.

Určitě si před koupí fénu překontrolujte, kolik úrovní nastavení nabízí. Jde především o počet rychlostí proudění vzduchu a počet teplot. Další užitečnou vychytávkou je funkce foukání studeného vzduchu.

Remington AC9096

Pro mnohé z vás může hrát roli také obsah příslušenství, kdy některé vysoušeče jsou nabízeny včetně difuzéru. Fén s difuzérem využijete v případě, že chcete získat objem ve vlasech a vlnité kadeře. Avšak i při fénování pomocí difuzéru musíte být k vlasům co nejšetrnější a dbát na to, aby jim teplý vzduch příliš neškodil. Důležitá je také samotná ergonomie a hmotnost přístroje, kdy se správně tvarovaným a lehkým fénem se pracuje o mnoho příjemněji.

Z nabídky fénů můžete vybírat zde >>