Telefony, tak jak je známe v dnešní době, se v podstatě výrazně neliší. Jde vesměs o dotekovou placku s operačním systémem Android či iOS. Existuje pár odolných zařízení, několik tlačítkových modelů a tím to vlastně celé končí. Nebylo to tak ale vždy. Vybrali jsme pro vás sedm podivností, které jste si mohli pořídit.

Nokia 7280

Tento přístroj, který svým vzhledem připomínal spíše diktafon, nebo MP3 přehrávač spatřil světlo světa v roce 2004. Byl součástí „designové“ sedmičkové řady, která byla plná podobných podivností. Přístroje z této řady byly mimo jiné opatřeny textilním štítkem, jako je tomu u oblečení. Jen málo které z nich se daly plnohodnotně snadno ovládat. I přes tuto skutečnost si našly své fanoušky a staly se určitým kultem.

Nokia 7280 Mobile Phone - Sim Free: Amazon.co.uk: Electronics

Samsung Serene

Se svou cool řadou nechtěl zůstat pozadu ani Samsung, a tak v roce 2005 přišel s podivným „véčkem“, které po rozložení zaujalo svou netradiční klávesnicí s kruhovým uspořádáním. To mělo odkazovat na staré pevné linky s otočným vytáčením čísel. Asi nikoho nepřekvapí, že kvůli katastrofálnímu ovládání i tento model u zákazníků pohořel.

10 nejpodivnějších telefonů od Samsungu

Motorola V100

V roce 2000 si společnost Motorola řekla, že budoucnost mobilních telefonů je v psaní textovek. Připravila tedy model V100, který svým designem mířil na teenagery a svým opravdu laciným provedením připomínal spíše kalkulačku nebo v té době populární databanku. Celému tělu vévodil průhledný plast a plnohodnotná klávesnice. Na textovky byl přístroj fajn, ale vést z něj telefonní hovor bylo spíše za trest.

10 weird and unusual Motorola phone designs - PhoneArena

Toshiba G450

Společnost Toshiba asi většina z vás jako výrobce mobilních telefonů nezná. V minulosti však na trh s několika modely přišli. V roce 2008 šlo konkrétně o model Toshiba G450. Jde o další telefon, který svým vzhledem připomíná spíše „empétrojku“ a napsat na něm SMS nepřejete ani svému největšímu nepříteli. Není divu, že se po telefonu brzy po vydání slehla zem.

Обзор очень функционального 3G USB-модема TOSHIBA G450, Страница 1 ...

Xelibri

Telefony této značky si můžeme shrnout pod jednu samostatnou pozici v našem výčtu. Ani jeden telefon z její nabídky totiž nebyl standardní. Xelibri byla založena jako odnož společnosti Siemens, která se měla specializovat na designové a průkopnické kousky. Design byl vskutku zvláštní, ale než aby byly modely průkopníkem, spíše celé Xelibri rychle zakopaly. Přístroje totiž byly jen stěží ovladatelné, údaje na malých displejích nečitelné a svým vzhledem připomínaly klíčenky nebo pudřenky.

Die 10 skurrilsten Handys der Geschichte - com! professional

LG G Flex

V roce 2014, což vlastně není tak dávno, polehla značka LG trendu „ohýbání“. Díky vývoji technologií bylo možné nabídnout zakřivené displeje. Nikdo sice dost dobře nevěděl, k čemu taková věc bude v praxi dobrá, ale když už to máme, tak to aplikujeme do telefonu, řekli si tehdy manažeři LG. Ve skrze to nebyl vůbec špatný přístroj, který navíc vynikal technologií, díky které uměl sám zacelovat škrábance na zadní straně svého těla. Mezi uživateli vznikly dvě skupiny. Jedni jej nenáviděli a druzí chtěli mít. O rok později vyšla ještě druhá, vylepšená řada, no a pak, především díky své nepraktičnosti a zbytečnému navýšení výrobních nákladů tento výstřelek z řad LG telefonů v tichosti vymizel.

Amazon.com: LG G Flex D950 Titan Siver 32GB 6" Curved OLED Display ...

Vertu Signature Cobra

Značka Vertu je známá svými luxusními modely, které ani tak oproti konkurenci nevynikají svými technickými specifikacemi, jako spíše designem, zpracováním a použitými materiály. Za tuto diamanty a zlatem osázenou „kobru“ se výrobce nebál v roce 2003 říci v přepočtu více než 7.500.000 Kč. Ano, slyšíte správně, sedm a půl milionu. Mimo to, že by se dal telefon dobře prodat do výkupu v klenotnictví, nabídnul vzhled hodný arabského šejka a technologii střední třídy tehdejších Nokií.

TOP NEJ: Podívejte se, jak vypadá luxusní mobil v ceně BMW či ...

Nabídku aktuálních mobilů najdete zde >>