Ponorný mixér je praktický a oblíbený kuchyňský pomocník, který vám usnadní přípravu různých pokrmů a nápojů. S jeho pomocí můžete snadno mixovat, šlehat, sekat nebo drtit suroviny a vytvářet tak lahodné polévky, omáčky, koktejly, smoothie, pyré nebo dětskou stravu. Jak ale vybrat ten správný pro vaše potřeby? Na co se zaměřit při nákupu? Zde je několik tipů, které by vám měly pomoci.

Příkon
Příkon ponorného mixéru je nejdůležitějším parametrem a ovlivňuje jeho výkon a rychlost. Čím vyšší je příkon, tím lépe zvládne mixér zpracovat i tvrdší nebo mrazem ztuhlou potravinu. Pro běžné použití, jako je například mixování tekutin, postačí příkon kolem 600 W, pro náročnější úkoly jako je drcení ledu nebo sekání masa je vhodnější příkon nad 800 W.

Rychlost
Rychlost ponorného mixéru určuje, jak rychle se otáčejí nože a jak jemně rozmixují suroviny. Levnější modely nabízejí jen jeden nebo dva rychlostní stupně, jiné umožňují plynulou regulaci otáček pomocí tlačítka nebo voliče. Výhodou je také funkce turbo, která poskytuje maximální pulsní rychlost pro krátkodobé použití.

Nástavce
Nástavce ponorného mixéru rozšiřují jeho funkčnost a možnosti použití. Základním nástavcem je mixovací noha, která slouží k mixování tekutých nebo polotekutých pokrmů. Mixovací noha může být vyrobena z plastu nebo z nerezové oceli, která je odolnější a snadněji se čistí. Dalšími běžnými nástavci jsou šlehací metla na šlehání smetany nebo bílků, sekáček na sekání bylinek nebo ořechů, drtič ledu na přípravu ledových nápojů nebo mlýnek na mletí kávy nebo koření.

Příslušenství
Příslušenstvím ponorného mixéru se rozumějí různé nádoby a pomůcky, které usnadňují jeho používání a skladování. Mezi nejčastější patří pracovní nádoba s víkem na mixování nebo odměřování potravin, nádoba na sekání s noži a víkem na sekání nebo drcení potravin, stojan na uchycení mixéru a nástavců na pracovní desce nebo háček na zavěšení mixéru na zeď.

Ponorný mixér s příslušenstvím

Design
Design ponorného mixéru není jen otázkou estetiky, ale také ergonomie a pohodlí. Důležité je, aby mixér dobře padl do ruky, měl protiskluzovou úpravu a byl lehký a kompaktní. Také by měl mít dostatečně dlouhou přívodní šňůru, aby dosáhl, kam potřebujete.

Naše nabídka ponorných tyčových mixérů >>