Na trhu s televizory se v posledních letech objevuje stále více nových značek. Mnohé z nich nabízejí velmi přijatelné ceny ve skvělém poměru k výbavě. Dnes se podíváme na televizi značky GoSAT s označením GS3260, která nabízí mimo jiné Smart funkce a HbbTV, tedy možnost využívání „červeného tlačítka“. Do konce listopadu můžete navíc využít slevový kód GOSAT200, po jehož zadání v nákupním košíku se cena každé televize značky GoSAT sníží o 200 Kč.

S kým máme tu čest?

Česká značka GoSAT byla založena v Opavě v roce 2008. Od svého počátku se zaměřovala na digitální příjem televizního signálu a satelitní přijímače. Jejich produkty využívají mimo jiné již několik let i mnozí operátoři, jako například T-Mobile a SKYLINK.
Od satelitní techniky a set-top-boxů už nebyla daleká cesta k televizorům, které rovněž najdete v nabídce této značky.

Nabídne více, než je zvykem

Modelová řada chytrých TV GoSAT je k dispozici ve dvou úhlopříčkách: 32“ a 43“. My jsme otestovali menší z nich, která najde své uplatnění třeba v ložnici, na chatě, terase nebo ve firmách či hotelových pokojích.
V této cenové a rozměrové kategorii model vyniká Smart funkcemi, díky kterým lze spouštět aplikace z obchodu App Store, prohlížet internet, nebo třeba koukat na pořady z Netflixu či YouTube. Velmi užitečnou funkcí je také podpora HbbTV, která umožňuje použití „červeného tlačítka“, díky kterému se dostanete do archivů televizních stanic (např. iVysílání, iPrima atd.).
Běžnou vlastností je přehrávání médií z USB flash disku nebo externího disku, potěší široká podpora přehrávaných formátů videa. Samozřejmostí je vestavěná Wi-Fi.

A co obraz?

Na začátek je nutno říci, že televizor nabízí rozlišení 1366×768, tedy HD Ready. Při velikosti úhlopříčky ani není potřeba vyšší. Rozměrnější bráška GoSAT GS4360 s úhlopříčkou 43“ se již může pochlubit Full HD rozlišením.
Mile mě překvapil samotný panel, který díky podsvícení direct LED nabízí hezký a věrný obraz, oproti konkurentům v této cenové a rozměrové kategorii se rozhodně jedná o nadprůměr, i co se týče podání barev.

Jak to funguje?

Velmi dobrý obraz už jsem vyzdvihnul, jak je na tom zbytek?
Co se týče zvukového výstupu, označil bych jej jako průměr. Nečekejte žádné basy, mile však překvapila maximální hlasitost.
Při ovládání mi dobře padl do ruky obdélný ovladač, jehož tlačítka jsou přehledně rozmístěna. To stejné lze říci i o samotném rozhraní televize. Vše je tam, kde má být a samotné procházení systémem i ladění a přepínání je velmi rychlé. Troufnu si tvrdit, že takto rychlý systém nenajdete ani u mnohých „zavedenějších“ výrobců televizí.
Samozřejmě jsem otestoval přehrávání několika videosouborů ve formátech AVI a MP4. Vše se ihned načetlo a soubory se bez problémů přehrály.
Příliš mě nezaujal internetový prohlížeč, ale ruku na srdce, kdo z nás jej reálně na TV používá. Naopak perfektně fungoval Netflix, který má na ovladači i své vyhrazené tlačítko pro spuštění. Rovněž s YouTube si televize skvěle rozumí. Dobře fungovalo také červené tlačítko, kdy možnost jeho použití se zobrazila hned po přepnutí na daný program.

Vyplatí se?

Pokud hledáte menší televizi, určitě se na nabídku přístrojů GoSAT koukněte. Jde o dobře zpracované přístroje se slušnou výbavou. Testovaný model GS3260 za 4.499 Kč nabídne hodně muziky v podobě dobře fungujících Smart funkcí, podpoře „červeného tlačítka“, kvalitního direct LED panelu a energetické úspoře díky třídě A+.
Jedinou nevýhodou pak může být rozlišení HD, které ale, jak jsem již zmínil, je pro danou úhlopříčku naprosto dostačující a většina ostatních výrobců jej u 32“ obrazovek používá také.

Zobrazit nabídku TV GoSAT >>

Zobrazit nabídku všech produktů GoSAT >>