Pojem chytrá domácnost je v současnosti velmi skloňovaný. Stále více zákazníků si pořizuje chytré televize a další inteligentní řešení. Sepsali jsme tady pár zajímavých tipů pro fanoušky moderních technologií, které nezruinují vaší peněženku.

PowerCube – chytré kostky

Značka PowerCube je známá pro originální vzhled svých produktů, který byl dokonce oceněn cenou designu RedDot Awards.

Ve svém sortimentu nabízí nepřeberné množství chytrých „kostek“, které jsou svou původní funkcí v podstatě rozbočovače elektrického napětí. Zvládnou toho však mnohem více. Některé můžete například snadno propojit s aplikací ve svém mobilním telefonu a na dálku tak zapínat a vypínat spotřebiče, které jsou do kostky připojeny. Je jedno, kde se nacházíte, stačí mít k dispozici připojení k internetu. Tak stejně si můžete pořídit bezdrátový vypínač, kterým jednotlivé kostky nebo jejich skupiny lze na dálku vypínat a opětovně zapínat.

Nechybí ani varianty, které přímo v sobě mají zabudovány USB porty, případně prodlužovací elementy. Nás zaujal PowerCube Monitor, který umí s velkou přesností přímo na displeji měřit spotřebu energie spotřebiče, který je do kostky připojen.

A aby byla sestava kostek kompletní, nechybí dokonce přenosný BlueTooth reproduktor s označením AudioCube, který nabízí díky čtyřem zvukovým měničům, které jsou umístěny po všech stranách, skutečně krásný prostorový zvuk. Repráček působí opravdu bytelným dojmem a můžeme zaručit, že kde ho vezmete, tam vzbudí zájem okolí. Zajímavostí je také napájení, které je řešeno kabelem na 220 V, nečekejte žádné USB. Díky tomu se baterie nabije do plna vskutku rychle a reproduktor následně vydrží bez problémů hrát i s vysokou hlasitostí půl dne.

Vocolinc – budiž světlo

Představte si, že osvětlení domácnosti máte snadno pod kontrolou přímo ve vašem mobilu nebo třeba tabletu. S výrobky Vocolinc to není vůbec žádný problém. Ať už jde o chytré žárovky nebo třeba vysoce odolné LED pásky, vše si opět snadno spárujete s aplikací v telefonu a následně můžete začít kouzlit se světlem.

Není problém si naplánovat, v jakém časovém rozmezí mají světla svítit, na široké barevné škále vybrat odstíny světla nebo třeba světelnou intenzitu.

Jednotlivé světelné elementy pak můžete pojmenovat a řadit do skupin třeba podle pokoje, ve kterém se nacházejí. Vše je intuitivní, jednoduché a výsledný efekt stojí za to.

Možnosti osvětlení nás natolik zaujaly, že jsme se rozhodli LED pásek i chytrou žárovku nainstalovat a požít v obývacím pokoji – žárovku do klasické lampy z Ikea, LED pásek pak za televizní stolek. Během testování jsme ocenili opravdu robustní provedení LED pásku, přehlednost aplikace a široké možnosti nastavení a efektů.

Výrobky PowerCube můžete zakoupit zde >>

Výrobky Vocolinc můžete zakoupit zde >>