Nepříjemné odmrazování ledničky zažil asi každý z nás. Vytáhnout všechny potraviny, odsekat led z mrazáku, vysušit ho, vše naskládat znovu zpět a pustit se do chladící části. Jak se tomu vyhnout? Stačí, aby vaše chladnička a mrazák byly vybaveny funkcí No Frost.

Jak to funguje?

Chladnička s funkcí No Frost je vybavena odvodním systémem, kterým je za pomocí ventilátoru odváděna z vnitřního prostoru lednice vlhkost. Odtud putuje do výparníku. Vlhký  vzduch se na výparníku sráží, ochladí se a následně cirkuluje jako suchý vzduch zpět do vnitřního prostoru. Vrstva námrazy ve výparníku  po přivedení tepla roztaje a odtéká do zásobníku, který se nachází u kompresoru a odsud se samovolně odpařuje. Není tedy potřeba s tekutinou nijak manipulovat, ani jí vylévat.

Výsledek obrázku pro amica no frost

Použitím této technologie v mrazáku zamezíte vzniku ledu a namrzání povrchu potravin i samotného spotřebiče, odpadne tak nutnost složitého odmrazování. Vložené potraviny jsou také výrazně rychleji zmraženy, což přispěje k udržení jejich čerstvosti.

Použitím v chladící části se vyhnete vrstvám ledu na povrchu a vysoušení potravin. Ty díky této technologii zůstanou déle čerstvé a například ovoce nepřichází skladováním o vitamíny, na povrchu se netvoří nebezpečné bakterie

V obou případech pak technologie No Frost vede k výraznému snížení spotřeby celé lednice.

Související obrázek

Vyplatí se pořídit No Frost lednici?

Za nás určitě ano. Při současných výhodných cenách, kdy jsou spotřebiče stále dostupnější, se rozhodně vyplatí připlatit si oproti obyčejné lednici zhruba dvacet procent. Tato částka se vám pak postupně vrátí v podobě ušetřených nákladů na elektrickou energii a také za čas, strávený odmrazováním.

Nabídku ledniček a mrazniček najdete zde >>