Máte doma mazlíčka?

Máte doma pejska, kočičku nebo třeba králíka? Pak asi není třeba se ptát, jestli náhodou nemáte problém s vypadanými chlupy pod i na gauči, v rozích místnosti, na oblečení – prostě všude. Hlavně teď na jaře, v době línání, je problém ještě větší. A přitom řešení je na dosah.

Řešením je turbokartáč

Obyčejný vysavač má se zvířecí srstí problém, proto je důležité zvolit takový, který se zvířecími chlupy počítá. Vysavače na zvířecí chlupy mají speciální turbokartáče, které vyčistí koberce i čalouněné sedačky nebo křesla od srsti vašeho miláčka. Některé vysavače mají i speciální nástavec na ošetření kůže a srsti domácích mazlíčků, který zbavuje zvířata nečistot, škodlivin a alergenů (např. prach, pyly, roztoče).

Vybrat si můžete jak mezi klasickými sáčkovými vysavači, vysavači bezsáčkovými a dokonce i mezi robotickými vysavači. A pokud už vysavač máte, podívejte se do nabídky dané značky, jestli je k vašemu modelu turbokartáč dostupný jako příslušenství. Popřípadě můžete koupit univerzální nástavec, který je kompatibilní s běžnými vysavači.

Tipy

Máte zvířecí chlupy i na oblečení a nevíte jak se jich zbavit? Vyzkoušejte naše tipy.

  • Dražší variantou je sušička na prádlo. Uvnitř bubnu proudí horký vzduch, díky němuž se z prádla vyfouká prach, uvolněná vlákna a právě i zvířecí chlupy.
  • Pokud sušičku nemáte, stačí Vám jednoduchý trik s houbičkou na mytí nebo kouskem molitanu. Tu vložte do bubnu spolu s prádlem. Po vyprání se na houbičku chlupy nachytají a prádlo bude čisté.
  • Nemáte čas a potřebujete se chlupů zbavit co nejdříve? Použijte váleček na oblečení nebo obyčejnou izolepu, na kterou se rychle chlupy nalepí. Nouzovým řešením jsou ještě gumové rukavice, které navlhčíte a chlupy setřete.