Značku Niceboy netřeba většině uživatelů představovat. I když dnešní portfolio mají velice široké, v počátcích existence začínali s akčními kamerami a BlueTooth reproduktory. Na druhou zmíněnou kategorii se dnes zaměříme, protože jsme k testu získali většinu aktuálního portfolia reproduktorů tohoto výrobce.

Vybrat ten správný přenosný repráček nemusí být jen tak. Prvně je dobré si stanovit rozpočet, který chcete do koupě investovat. Jakmile jej máte, bude na místě zvážit, jaké vlastnosti a funkce má požadovaný reproduktor mít. No a v neposlední řadě je potřeba myslet na to, jak moc má být repráček mobilní, zde mám na mysli především rozměry a hmotnost.

Podle těchto parametrů pak už můžete vybírat mezi konkrétními modely. Značka Niceboy má na poli BlueTooth reproduktorů pokryty takřka všechny kategorie, od kompaktního Raze Mini, až po výkonný a relativně velký Raze Titan. Nebudeme to protahovat a vrhneme se rovnou na konkrétní kousky.

Niceboy Raze Mini

Tento kousek je mezi bezdrátovými reproduktory takovým kolibříkem. Jeho kompaktní rozměry a překvapivě nízká hmotnost jej předurčují především pro cestovatele a „batůžkáře“, kteří si nemohou na své cestě dovolit zbytečná kila navíc. Už vzhledem ke konstrukci je zřejmé, že zde nelze očekávat mohutné basy a ozvučení párty, ale třeba na hotelovém pokoji, kde nechcete rušit hlukem okolní hosty, poslouží skvěle. Na jedno nabití zvládne až 5 hodin provozu a nebojí se ani paměťových karet a USB flashdisků. Mě osobně při testu překvapilo, jak může být tak malá a lehká věcička hlasitá. A potěší i doporučená cenovka, která je nastavena na příjemných 499 Kč.

Niceboy Raze 3 Guru

Druhým nejmenším reproduktorem je Raze Guru. Tento malý „soudkovitý“ repráček mě zaujal především svým designem. Hned na první pohled jsem si ho představil na pracovním stole v kanceláři nebo v bytě, kde působí i jako hezký doplněk. Ale to neznamená, že si jej nemůžete vzít třeba i k bazénu, vybízí k tomu certifikace IP67. Guru nabízí plný a srozumitelný zvuk, takže bych se ho nebál použít třeba na poslech podcastů či večerních pohádek pro děti. Zvuková charakteristika se změní stiskem tlačítka na horní straně, kdy dojde ke zvýraznění basů. Ty vyniknou především při poslechu moderní elektronické hudby. Drobnou nevýhodou může být, že při „basovém režimu“ a maximální hlasitosti se reproduktor díky svému výkonu sám pohyboval po hladké ploše stolu. Doporučená cena 1.199 Kč je fajn a v občasných akcích se dá sehnat ještě o kousek levněji.

Niceboy Raze 4 Origin

Tento model, jak již dává tušit číslice v názvu, je nejmladším kouskem z celé plejády. A za mě asi i nejuniverzálnějším. Jeho rozměry i hmotnost jsou tak akorát, zvukový přednes, výkon i basy jsou ideální. Tohle je přesně ta věcička, kterou si vezmete na hřiště s kamarády, na chatu či na koupaliště (vody se nebojí, opět je zde IP67). Výrobce deklaruje i dlouhou výdrž až 20 hodin přehrávání. Já se v reálných podmínkách dostal na hezkých 17 hodin poslechu. Ve výbavě nechybí dokonce FM rádio. Celkově mi zvuk přišel velice vyvážený a v dané cenové kategorii, kdy se Raze 4 Origin prodává za 1.399 Kč, není repráčku co vytknout.

Niceboy Raze 2 Ego

Zaujal vás Raze 4 Origin, ale chcete ušetřit pár korun? Pak je ideálním řešením právě tento model. Rozměrově i hmotností je velice podobný, co se týče zvuku, je oproti zmíněnému o kousek méně hlasitý. Basová složka je podobná. Udávaná výdrž baterie 11 hodin se v reálu ukázala jako devítihodinová, což není na 999 Kč, za kolik se tento model prodává, vůbec špatné číslo. Raze 2 Ego bych doporučil těm uživatelům, co nepoužívají BlueTooth reproduktor každý den a hledají ideální poměr mezi cenou a výkonem. Repráček je slušně zpracovaný, ani zde nechybí FM rádio a moderní BlueTooth 5.0. Obejít se budete muset bez zvýšené odolnosti. Já bych mu to ale určitě odpustil.

Niceboy Raze 3 Radion

Hned po vybalení z krabice jsem nabyl dojmu, že Radion je ten pravý outdorový reprák. Jeho hranatá konstrukce a masivní provedení dávají tušit, že se nějaké té „nepohody“ či pádu nezalekne. Čistě subjektivně v ruce působil nejrobustnějším dojmem ze všech testovaných modelů. Přesně takový kousek si chcete vzít na stanování či grilovačku s přáteli. Po pročtení parametrů mě ani nepřekvapila odolnost IP67, kterou disponuje. A jen tak vám nedojde šťáva, protože 5.000 mah baterie má vydržet až 24 hodin. Reálně mi nedošla šťáva ani po 20 hodinách poslechu, dále jsem se nedostal. Právě u takto „outdoorově stavěného“ modelu je výdrž důležitější než kdekoli jinde. A jak to hraje? Zvukový přednes mi na danou kategorii přišel „tak akorát“. Nejedná se o ten nejhlasitější repráček, ale zahraje vše – od výrazných středů až po slušné výšky i basy. Raze 3 Radion koupíte za doporučených 1.499 Kč.

Niceboy Raze 2 Twins

Tenhle kousek je tak trošku zvláštní. Jedná se o „dva v jednom“ – a to doslova. Dva reproduktory jsou k sobě po rozbalení spojeny silikonovým pouzdrem a „závitem“ ve středu. Pokud je z pouzdra vyjmete, získáte dva malé repráčky, které se vzájemně po zapnutí propojí a vy tak získáte bezdrátový stereo zvuk. A funguje to spolehlivě a rychle. Vzhledem k rozměrům sice nemůžete čekat 24hodinovou výdrž jako u Radionu a mohutné basy jako u Titanu, o kterém si povíme za chvíli, ale to stereo za to stojí. Tyto repráčky si dokážu představit na stole v pracovně, kde si z nich budu pouštět svou oblíbenou hudbu. A když přijde víkend, spojím je do pouzdra a vyrazí semnou na cesty, kde potěší odolnost IP67 a až desetihodinová výdrž. Za mě tento model není určen na pořádání párty, ale na kvalitní a pohodový poslech. Doporučenou cenovku 1.699 Kč si vzhledem k unikátní konstrukci hravě obhájí.

Niceboy Raze 3 Titan

To nejsilnější nakonec. Titan je určen pro ty, kterým nevadí trošku vyšší hmotnost a větší rozměry, které jsou však vykoupeny vysokou hlasitostí a silnými basy. Objemné tělo v sobě ukrývá rovnou 50 W výkonu. Už po vybalení z krabičky mi bylo jasné, že tohle se nebojí ani pořádné domácí párty. Po zapnutí mě Raze 3 Titan v této domněnce jen utvrdil. Silných basů má na rozdávání a jeho maximální hlasitost jen tak nepřehlušíte. Výrobce udává až 15 hodin provozu na jedno nabití, já se dostal na slušných 12 hodin. Musíme si ale uvědomit, že tato hodnota hodně závisí na hlasitosti poslechu. Titana bych doporučil těm, co od přenosného reproduktoru požadují maximální výkon a nevadí jim si za to připlatit. Doporučená cena tohoto modelu činí 1.899 Kč. A mejdan může začít!

Zobrazit nabídku reproduktorů Niceboy >>